26 Oktober 2009

ASSALAMU'ALAIKUM WBT.

SALAM PERJUANGAN FISABILILLAH, SALAM UKHWAH, SALAM TAHNIAH BUAT PIMPINAN BAHARU KELAB BIMBINGAN MAHASISWA DAN JUGA TIDAK LUPA BUAT PIMPINAN YANG BAHARU SAHAJA MELABUHKAN TIRAI "PEMERINTAHAN".

ALHAMDULILLAH...ALHAMDULILLAH...ALHAMDULILLAH...
SUBHANALLAH...SUBHANALLAH...SUBHANALLAH...
ALLAHU AKHBAR...ALLAHU AKHBAR...ALLAHU AKHBAR...

BERSYUKUR KEHADRAT ILAHI, MAHA SUCI ALLAH DAN DIA YANG MAHA BESAR KEAGUNGANNYA...

DISINI, ANA HANYA INGIN BERPESAN SEBAGAI INSAN YANG LEMAH, KERDIL, DAN HINA DISISINYA. MARILAH KITA KEMBALI KEPADA ALLAH DALAM APA JUA KEADAAN PUN AGAR DIRI KITA SENTISA BERADA DIBAWAH NAUNGAN KEREDHOAN ILAHI.

KEPADA PIMPINAN YANG LAMA, ANDA SEMUA TERBAIK...SELAMA HAMPIR 3 TAHUN KITA BERSAMA DALAM UKHWAH FISABILILLAH INI, DEMI ISLAM YANG KITA CINTAI DAN SAYANGI...BANYAK DUGAAN DAN CABARAN YANG KITA HADAPI BERSAMA. SEMUANYA ADALAH KETENTUAN ILAHI JUA..

MAKA, HARUSLAH KITA SENTIASA INGAT " KITA MERANCANG, ALLAH JUA MERANCANG, NAMUN RANCANGAN ALLAH JUA YANG MAHA HEBAT." SAHABAT-SAHABAT SEKALIAN WADAH KBM INI TELAH MENYUBURKAN HATI DAN JIWA KITA UNTUK BEKERJA KERANA ALLAH. TERUSKAN USAHA ANTUM.

KEPADA ADIK-ADIK YANG BAHARU "DIMANAHKAN" TANGGUNGJAWAB SEBAGAI PEMIMPIN MASYARAKAT KAMPUS INI, MALAH MASYARAKAT LUAR JUA. MAKA, LAKSANAKANLAH AMANAH YANG DITAKLIFKAN ITU DENGAN PENUH KEIMANAN DAN KESABARAN. BERSATULAH ANTUM DALAM APA JUA KEADAAN.

ADIK-ADIK, ANA TIDAK SEBAIK ABU BAKAR, TIDAK SEBERANI UMAR, TIDAK SELEMBUT UTHMAN, TIDAK SEKENTAL ALI, TIDAK SELICIK SALMAN AL-FARISI, TIDAK SEGAGAH KHALID...NAMUN, ISLAM TETAP JUA DIHATI...JALAN DAKWAH FISABILILLAH JUA MENJADI IDAMAN HATI.

JADILAH DIRI SENDIRI, BUKAN BERTOPENGKAN PERWATAKAN DUNIAWI YANG PENUH TIPU DAYA UNTUK MENGGAPAI UKHRAWI...KERANA DI SANA MENANTI SEGALA APA YANG KITA CAGARKAN DI DUNIA YANG FANA INI...

KEPADA RAUF, JADILAH AMIR YANG LAGI BAGUS BERBANDING ABANG YANG TIADA APA-APA INI. PANDULAH WADAH KBM INI KE ARAH YANG LEBIH CEMERLANG DAN BERJAYA UNTUK UMMAT ISLAM. RAUF ADA KEBOLEHAN ITU.

KEPADA FARIS, TAHNIAH DAN SYUKRAN SANGAT...ABANG BANGGA DENGAN FARIS. FARIS MEMPUNYAI BANYAK KELEBIHAN DAN ILMU BERBANDING ABANG. INGAT, TIADA JUARA DALAM ISLAM DAN DAKWAH...HANYALAH NIAT DAN USAHA UNTUK KEREDHOAN ALLAH JUA.

KEPADA 'ATIQAH SYAIRAH, SELAMA HAMPIR TIGA TAHUN KITA DALAM KBM. ABANG UCAPKAN BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH. BANYAK YANG ABANG BELAJAR DARI KAMU DIK. SEMOGA ALLAH MERAHMATI HIUDPMU DAN FAMILI DI DUNIA DAN AKHIRAT. HANYA KEMAAFAN YANG ABANG POHONKAN

KEPADA AMALINA, SELAMAT MENEMPUH CABARAN DALAM MENEJALANKAN AMANAH SEBAGAI PIMPINAN KBM. SEMOGA BUKAN UNTUK KBM SAHAJA, MALAH UNTUK UMMAT. AMAL LEBIH BANYAK ILMU DARIPADA ABANG, GUNAKAN IA UNTUK DAKWAH FISABILILLAH DAN WADAH KBM SEBAGAI JALANNYA.

KEPADA SITI SABARIAH, SABARLAH DALAM BERJUANG...:) SABAR JUGA ADA KELEBIHANNYA...GUNAKANNYA UNTUK ISLAM TERCINTA. PERTINGKATKAN ILMU UNTUK SENTIASA BERSEDIA DALAM MEDAN DAKWAH.

SETERUSNYA UNTUK NOR FARHANA, SYUKRAN...JAZAKALLAHU KHOIRAN KATHIRA...SELAMA KITA KENAL DALAM WADAH KBM INI, BANYAK YANG MENGAJAR KITA ERTI PERSAHABATAN DAN HIDUP. TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK JUGA KERANA BANYAK MEMBANTU ANA DALAM KBM.

AKHIR SEKALI UNTUK SEMUA ADIK-ADIK KBM YANG BAHARU DAN LAMA, SEMOGA ALLAH MERAHMATI KAMU SEMUA DAN UKHWAH KITA HINGGA KE AKHIRAT SANA. TIDAK LUPA KEPADA MANTAN-MANTAN KBM YANG BANYAK MEMBANTU DARI SEGI SOKONGAN DAN WANG RINGGIT...ANA DOA'KAN ANTUM DALAM KERDHOAN ILAHI JUA.

ALAHAMDULILLAH...SUBHANALLAH...ALLAHU AKHBAR...JALAN DAKWAH MEMPERTEMUKAN KITA...KEMATIAN DIJALAN DAKWAH FISABILILLAH JUA MEMISAHKAN KITA...DOA'KAN ANA SENTISA ISTIQOMAH DALAM JALAN FISABILILLAH INI DAN MENDAPAT KEAMPUNAN SERTA KEREDHOAN-NYA JUA.

JAZAKUMULLAHU KHOIRAN KATHIRA...KULLU AMM WA ANTUM BIKHOIR...

ABUJIHADFISABILILLAH...AKHI MUHAMMAD FUAD HILMI ZAKARIA.

Tiada ulasan: